nieuws

Nieuw bedrijf Meetingpoint gaat alle complexe producten vergelijken

Financiële planning 2466

Nieuw bedrijf Meetingpoint gaat alle complexe producten vergelijken

Meetingpoint heeft onder de naam MAS een aparte BV opgericht voor de dienstverlening richting het intermediair op het gebied van complexe producten. Bij het nieuwe bedrijf kan het intermediair complexe producten van diverse  verzekeraars met elkaar vergelijken. Meetingpoint stelt met deze stap volledige transparantie binnen de branche te willen creëren. 

Vooralsnog is het verboden voor verzekeraars om te betalen voor een opname in vergelijkers. Daarom heeft Meetingpoint in nauw overleg met de AFM en verzekeraars besloten haar bestaande platform voor de individuele arbeidsongeschiktheidsproducten (iAOV) voor iedereen open te stellen en toegankelijk te maken. De eerste productlijn waarvoor wordt vergeleken, is dan ook de iAOV.

Inmiddels zijn al contracten gesloten met partijen als VKG en Klap en zijn meerdere verzekeraars aangesloten zoals Movir, Amersfoortse, Delta Lloyd, Avéro Achmea, Interpolis en Generali. Binnenkort sluiten ook Reaal, Goudse, Aegon en Allianz aan bij het initiatief.

Reageer op dit artikel