nieuws

MoneYou: ‘Voorbereiding op afsluiten hypotheek steeds beter’

Financiële planning 809

MoneYou: ‘Voorbereiding op afsluiten hypotheek steeds beter’

Potentiële huizenkopers bereiden steeds beter voor op het afsluiten van een hypotheek. Dat blijkt uit een onderzoek van Team Vier in opdracht van online financieel dienstverlener MoneYou naar het afsluiten van hypotheken. Een grote meerderheid (80%) van de ondervraagde personen geeft aan uitgebreid de tijd te nemen voor het afsluiten van de hypotheek. 40% zoekt bij voorkeur alles zelf uit, terwijl 28% zich liever laat adviseren.

Voor ongeveer drie op de tien personen duurde het afsluiten van de hypotheek langer dan men voor ogen had. Volgens MoneYou zijn de belangrijkste oorzaken hiervan dat de geldverstrekker aanvullende vragen had over de woning (21% van de respondenten gaf dit aan), of dat er bepaalde stukken niet bij de geldverstrekker bleken te zijn die men wel had opgestuurd (22% had hiermee te maken).

Snelheid
“Huizenkopers verwachten snelheid en duidelijkheid bij hun hypotheekaanvraag”, zegt Roel Witteman, productmanager Hypotheken bij MoneYou. “Juist duidelijkheid over het aanleveren van de benodigde documentatie leidt in veel gevallen tot een snellere afsluiting van een hypotheek. Het is mogelijk om binnen 24 uur een renteaanbod te ontvangen, en binnen 48 uur stellen we een hypotheekofferte samen. Daarnaast kun je met onze track & trace-service de status van je hypotheekaanvraag realtime volgen en weet je exact welke documenten je nodig hebt.”

Documentatie
Er bestaat volgens MoneYou nog steeds onduidelijkheid bij de ondervraagden over welke documentatie precies nodig is voor het afsluiten van een hypotheek. “Een paspoort of ID-kaart, een loonstrook, een originele werkgeversverklaring en de koopovereenkomst zijn altijd nodig. Dit weten verreweg de meeste respondenten ook. Overige documentatie is alleen onder speciale omstandigheden nodig, zoals een overzicht van je toekomstig pensioeninkomen wanneer je binnen tien jaar met pensioen gaat.”

Reageer op dit artikel