nieuws

Geert Reyners (Rabobank) financieel planner van het jaar

Financiële planning 1006

Geert Reyners (Rabobank) financieel planner van het jaar

Geert Reyners is vandaag tijdens het FFP Congres 2016 uitgeroepen tot FFP-Financieel planner van het Jaar. De vermogensmanager van Rabobank Rijk van Nijmegen wist op basis van een gecombineerde jury- en FFP-ledenbeoordeling zijn concurrenten Suzanne de Moor (More Advice, Noordwijk) en Jacco Los (Comminz, Zwijndrecht) voor te blijven. Reyners volgt de Limburgse Muriel Kamsma op.

De jury beoordeelde op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden, klantgerichte vaardigheden en het vermogen om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.

Geen sales pitch
Geert Reyners was erg blij met zijn titel. “Als FFP-ambassadeur zal ik onze gezamenlijke trots als financieel planner en onze vakmanschap zo uitdragen, dat ieder persoon zal vragen om een gecertificeerd financieel planner. Als een klant mij vraagt waarom hij een financieel plan moet hebben, dan moet je van mij geen sales pitch verwachten. Maar als de klant antwoord wilt op al zijn financiële vragen, dan noem ik het geheel van die antwoorden een financieel plan.” Reyners krijgt voor zijn overwinning een oorkonde en een studiereis aangeboden naar het internationale FPA congres in Nashville, de Verenigde Staten.

Van Poeteren ook voorzitter Europese plannerskoepel
Tijdens het FFP Congres werd ook bekend gemaakt dat FFP-bestuursvoorzitter Marc van Poeteren ook de voorzittersrol van FPSB Europe op zich neemt, het orgaan van acht Europese financiële planningsorganisaties met een keurmerk voor gecertificeerd financiële planning. FPSB (Financial Planning Standards Board) kent wereldwijd 26 aangesloten landen met meer dan 160.000 certified financial planners.

Van Poeteren: “Consumenten hebben adviesvragen die, ondanks nationale verschillen in fiscale wetgeving, gelijksoortig van aard zijn. Dit vraagt om een universele aanpak. Door de Europese krachtenbundeling van financiële planningsprofessionals slaan we een dubbelslag. Aan de ene kant kennis delen en tegelijkertijd steeds meer aandacht voor het belang en de toegankelijkheid van hoogwaardige financiële planning voor de consument.”

Reageer op dit artikel