nieuws

Boodschap aan aspirant Pro Deo Planners: het hoeft niet áltijd gratis

Financiële planning 1118

Boodschap aan aspirant Pro Deo Planners: het hoeft niet áltijd gratis

De Stichting Pro Deo Planner heeft naar eigen zeggen al meerdere inschrijvingen binnen van aspirant Pro Deo Planners. De organisatie heeft 25 adviseurs nodig om van start te kunnen gaan en streeft ernaar om met een netwerk van specialisten financiële planning bij een breed publiek toegankelijk te maken. En dat hoeft niet altijd gratis.

De stichting is opgericht door vier financieel planners (Egbert Ludwig, Jan van Lierop, Wim Jansen en Theo Andreae) en werkt samen met belangenverenigingen zoals patiëntenverenigingen en werkgeversorganisaties. Via deze voor consumenten vertrouwde organisaties worden actuele en relevante thema’s op financieel gebied bespreekbaar gemaakt.

Gestaffeld tarief
Vanuit deze collectieve presentaties ontstaat vervolgens een groep aspirant consumenten die behoefte hebben aan individuele ondersteuning. Zij krijgen kosteloos een online tool ter beschikking die het gewenste in- en overzicht presenteert. Als consumenten hierbij behoefte hebben aan overleg en begeleiding, kan een Pro Deo Planner ‘tegen een gestaffeld tarief’ worden ingehuurd om de consument hierbij te ondersteunen.

Inschrijvingen
De stichting wil met 25 adviseurs van start gaan. De eerste bijeenkomst met aspirant planners resulteerde al direct in meerdere inschrijvingen, zo meldt een van de oprichters Jan van Lierop. Tijdens die bijeenkomst werd ook uitgelegd dat Pro Deo niet echt altijd gratis is, maar meer moet worden gezien als ‘betaalbare financiële dienstverlening mogelijk maken voor iedereen’.

Belangeloos
Op de site staat dat als volgt vermeld: “We werken samen met een landelijk netwerk van gecertificeerde financieel planners die de dienstverleningsbelofte onderschrijven en een deel van hun tijd hiervoor belangeloos inzetten. Enkel en uitdrukkelijk op verzoek van consumenten, aangesloten bij een door onze stichting erkende derden-organisatie, behoort individueel advies tot een mogelijke optie. Hierbij zal een inkomens- en/of vermogensafhankelijk kostprijsmodel worden toegepast teneinde de doelstelling van onze stichting maximaal te ondersteunen.”

Op 23 november staat de volgende adviseursbijeenkomst gepland.

Reageer op dit artikel