nieuws

ING met hypotheekrente onder 1 %, ABN Amro zit er alweer boven

Financiële planning 1541

ING met hypotheekrente onder 1 %, ABN Amro zit er alweer boven

Donderdag dook ING met de hypotheekrente op een lening voor één jaar voor het eerst onder de magische grens van 1 %. ABN Amro kwam in mei al in het nieuws met een rente van 0,99 %, maar noteert nu alweer 1,59 %.

ING verlaagde deze week het tarief voor een annuïtaire hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) met 35 basispunten naar 0,99 %. Daarbij is al inbegrepen een korting van 0,25 % voor het aanhouden van een actieve betaalrekening. Het percentage geldt alleen voor leningen van één jaar. Het tienjaarstarief staat op 1,59 %.

ABN
ABN Amro verlaagde eind mei het tarief voor een NHG-hypotheek met annuïtaire aflossing en een rentevaste periode van twee jaar naar 0,99%. Ook daar was een korting voor het aanhouden van een betaalrekening inbegrepen. Bovendien gold het percentage alleen voor de budgethypotheek. Het tarief van 0,99 % liep van 27 mei tot 7 juli, zo laat een woordvoerder weten. Inmiddels noteert de bank alweer 1,59 procent. Voor tien jaar vast betaalt een klant 1,71 %.

Reageer op dit artikel