nieuws

Vincent van den Noort (Jungo.nl): ‘Persoonlijk contact is ook bij online hypotheek belangrijk’

Financiële planning 1335

Vincent van den Noort (Jungo.nl): ‘Persoonlijk contact is ook bij online hypotheek belangrijk’

Tijdens het am:hypotheek-event Masters of Competition op 20 september is een prominente plek ingeruimd voor de nieuwkomers in de markt. Een van hen is Vincent van den Noort, die druk is met de voorbereidingen voor de livegang van de nieuwe hypotheekaanbieder Jungo.nl, die kiest voor het intermediair als distributiekanaal.

Eind juni kreeg Jungo als eerste op crowdfunding gebaseerde geldverstrekker een vergunning van de AFM. Dit najaar verwacht Van den Noort live te gaan.

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat jullie echt van start gaan?
“Het zijn de laatste loodjes. We zijn nu druk bezig met het inregelen en testen van de applicaties en het finetunen van de processen. We willen alles goed op orde hebben, dan pas gaan we live.”

Zit er wel genoeg vernieuwing in de Nederlandse markt?
“Dat begint nu te komen. De Nederlandse hypotheekmarkt was relatief traditioneel, maar daarin is de laatste jaren verandering gekomen met de opkomst van nieuwe geldverstrekkers die ook online actief zijn. Dat is een goede zaak, want het biedt consumenten meer keus. Wij willen graag samenwerken met adviseurs omdat wij geloven dat persoonlijk contact belangrijk is bij de introductie van een product als het onze. Daarom kiezen wij er juist voor om de Jungo-hypotheek via onafhankelijke adviseurs naar de markt brengen.”

Waarom gaat Jungo een succes worden?
“Je kunt bij ons investeren met een laag risico en een goed rendement. Dat is nog niet eerder gedaan. Vanaf minimaal € 250 en een looptijd van zeven jaar kun je investeren tegen een beoogd rendement van zo’n 3% op jaarbasis, afgemeten aan de huidige rentestand. De looptijd kan trouwens ook enkele maanden zijn, of meer dan acht jaar. We hebben inmiddels al enkele honderden voorinschrijvers. Als huizenkoper krijg je bij ons sowieso een hypotheek als je aan de voorwaarden voldoet. Wij garanderen op voorhand het benodigde bedrag; het geld dat particuliere investeerders – ‘de crowd’ – beschikbaar stellen, gaat daar weer vanaf. Je hebt dus als huizenkoper geen zorgen of je hypotheek doorgaat. Hoe meer crowd er meedoet, tot maximaal 20% van de hypotheek, hoe lager de uiteindelijke rente wordt.”

Je zegt dat je 20 miljoen mensen vrolijk wilt maken. Nederland telt er maar 17 miljoen.
“Dat is een persoonlijke ambitie van mij. Ik wil met Jungo ook graag internationaal actief worden, maar onze focus is om eerst een groot succes te maken van Jungo in Nederland. Het wordt wel steeds makkelijker om over de grens te kijken omdat de Europese regels steeds meer gelijk worden getrokken.”

Jullie bieden maximaal een rentevastperiode van 15 jaar. Waarom niet langer?
“Met de lage rente willen veel mensen de rente inderdaad langer vastzetten. We zijn nu in gesprek met onze fundingpartner om te kijken of we niet een langere renteperiode kunnen gaan aanbieden. Bij de start werken we met één partij, ik sluit niet uit dat het later meer worden.”
am:hypotheken vindt plaats op 20 september in Supernova Jaarbeurs. Aanmelden kan op de speciale eventsite.

Reageer op dit artikel