nieuws

SNS Bank ziet nettowinst 26% dalen, nieuwe hypotheekproductie stijgt 67%

Financiële planning 1636

SNS Bank heeft zijn nettowinst in het eerste halfjaar van 2016 met 26% zien dalen ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst kwam uit op €181 mln. Ook het marktaandeel in de hypotheekmarkt daalde, maar de nieuwe hypotheekproductie steeg met 67%.

SNS Bank zag het marktaandeel in de totale hypotheekmarkt in het eerste halfjaar juist licht teruglopen. Van 6,9% in de eerste helft van 2015 naar 6,7% in de eerste zes maanden van dit jaar.

Daar staat tegenover dat de productie van nieuwe hypotheken wel 67% groeide naar een waarde van €1,5 mrd. Gemeten naar nieuwe productie zag de bank zijn marktaandeel op de hypotheekmarkt groeien van 3,8% over het eerste halfjaar van vorig jaar naar 4,8% nu. De bank heeft eerder aangegeven dat het 5 tot 8% marktaandeel in de nieuwe hypotheekproductie wil halen.

Maurice Oostendorp, directievoorzitter van SNS Bank: “In het eerste halfjaar van 2016 zijn we ons blijven inzetten om onze visie op mensgericht, maatschappelijk en duurzaam bankieren te vertalen in nuttige producten en diensten, wat zal leiden tot een verdere verbetering van klantervaringen. Ons klantenbestand groeide verder dankzij de groei in nieuwe betaalrekeningen. Een op de vier nieuwe betaalrekeningen in Nederland werd bij een van de merken van SNS Bank geopend”.

Hij vervolgt: “De nieuwe hypotheekproductie steeg fors en ons marktaandeel in nieuwe hypotheekproductie ontwikkelt zich naar het beoogde niveau. Onze kapitaalpositie bleef sterk en we rapporteerden een solide nettowinst. In de toekomst gaan we ons volledig richten op de implementatie van ons aangescherpte strategisch plan. De belangrijkste prioriteiten hiervan zijn de versterking van onze maatschappelijke identiteit, de verdere verbetering van onze bedrijfsvoering en de aanscherping van ons innovatiebeleid”.

Reageer op dit artikel