nieuws

Christian Dijkhof (OvFD): ‘Ik heb helemaal niets tegen online’

Financiële planning 3729

Christian Dijkhof (OvFD): ‘Ik heb helemaal niets tegen online’

OvFD-voorzitter Christian Dijkhof ziet geen bedreiging in de komst van online hypotheekadvies. Hij stelt dit op de site Kop-munt.nl waarop Munt Hypotheken meningen en ervaringen over de hypotheekwereld verzamelt. Het speelveld van aanbieders is volgens hem definitief veranderd.

“Ik ben nog heel erg van het face-to-face zakendoen, maar ik heb helemaal niks tegen online”, zo stelt Dijkhof in het interview. “Ik snap heel goed dat we in onze branche steeds meer online advies geven. Mensen willen dat nu eenmaal. Het is ook helemaal niet zo’n strikte scheiding. Webcamadvies bijvoorbeeld, is dat nu online of face-to-face? En ook chatten is al persoonlijk contact. Ik ga gewoon uit van de klantbehoefte.”

Transparante manier van funding
Dijkhof is van mening dat de hypotheekmarkt door de komst van nieuwe aanbieders aan Munt definitief veranderd is. “Vorig jaar hebben wij een historische wijziging meegemaakt en nu vindt funding plaats op een andere manier. Zoals Munt Hypotheken dit doet, is een transparante manier van funding. Zij hebben ook niet de eisen en overhead die een bank wel heeft. Banken gaan dat nooit meer rechttrekken. Die waren in mijn optiek overheersend en bepalend, maar die dominantie is doorbroken. En dat is fantastisch voor de consument.”

Vorige week vertelde de OvFD-voorzitter in het eerste deel van het interview een verdere shake-out onder adviseurs te verwachten.

Reageer op dit artikel