nieuws

Aegon wordt door overname markleider bij Britse platformaanbieders

Financiële planning 886

Aegon wordt door overname markleider bij Britse platformaanbieders

Aegon neem voor 140 miljoen euro (164 mln euro) het Britse beleggingsplatform Cofunds over. Door de overname word Aegon de marktleider onder platformaanbieders in het Verenigd Koninkrijk (VK). De transactie wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

“Met deze transactie bouwen we voort op een succesvolle herpositionering van ons bedrijf in het VK”, aldus Alex Wynaendts. “Met onze strategie hebben we ons bedrijf veranderd in een kostenefficiënte platformaanbieder. De acquisitie van Cofunds is een unieke kans om onze strategie in het VK versneld uit te voeren.
Aegon heeft na overname van Cofunds nu meer dan drie miljoen ‘beleggingsklanten’ in het VK. Cofunds was een van de eerste platforms in het Verenigd Koninkrijk. Aegon verwacht GBP 60 miljoen te besparen door de synergievoordelen die voortvloeien uit het gebruik van de nieuwste technologie van Aegon door Cofunds en uit het verwijderen van dubbelingen in de bedrijfsvoering. Naar verwachting leiden deze kostenbesparingen eind 2017 tot een Solvency II kapitaalvoordeel van GBP 150 miljoen.

Reageer op dit artikel