nieuws

Zomerserie (11): zeven vragen aan Wytzejan de Jong van de Hypotheker

Financiële planning 1981

Zomerserie (11): zeven vragen aan Wytzejan de Jong van de Hypotheker

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De elfde in de reeks is Wytzejan de Jong, directievoorzitter van de Hypotheker.

1.We zijn halverwege 2016. Hoe zou je het jaar tot nu toe kenschetsen? Wat ging goed? Wat ging fout?
“Ik ben 1 januari begonnen als Algemeen Directeur bij De Hypotheker. Het viel me gelijk op dat iedereen binnen de organisatie erop gericht is om onze klanten zo goed mogelijk te servicen. We hebben het eerste half jaar mooie resultaten neergezet, waarbij de prijs voor beste franchiseonderneming in de financiële wereld een geweldig hoogtepunt is. Maar ook de combinatie van de klant online ondersteunen (met bijv. webchat en onze track & trace app) en persoonlijk adviseren leidt tot veel bezoekers voor onze vestigingen.”

2. Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“We willen het aanvragen van een hypotheek voor een klant zonder al teveel rompslomp laten verlopen. Nu kan dit nog een langdurig en spannend proces zijn, terwijl dat lang niet altijd nodig is. We werken daarom aan verschillende initiatieven om dit proces voor de klant te vergemakkelijken en hopelijk gaan we daar in het tweede halfjaar resultaten van zien.”

3.Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Ik ga met het gezin naar St Aygulf. Dit dorpje ligt prachtig aan het strand van de Côte d’azur in Zuid-Frankrijk. Het is daar eigenlijk altijd fantastisch weer met soms een (stevig) zeewindje. Vanuit ons vakantie adres lopen we letterlijk het strand op, waar rondom een haventje een paar hele gezellige restaurantjes zijn gevestigd. Daarbij kunnen we enorm genieten van de omgeving met bijzonder leuke dorpjes en steden zoals St. Tropez, St. Maxime en St. Raphael. Ook smaakt de rosé daar een stuk beter dan in Nederland.”

4. Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“In onze branche wordt continu onderscheid gemaakt tussen offline en online partijen, alsof je alleen in één van de twee werelden kan opereren. Dat is een inside out gedachte waar we snel vanaf moeten. Voor de klant is er één wereld en daarbinnen kiest hij de kanalen en de bedrijven die het beste aansluiten op zijn behoefte van dat moment.”

5.Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Zo weinig mogelijk, echter ik zal er niet aan ontkomen om zo af en toe even te spieken of er nog zaken spelen die mijn aandacht behoeven. Met mijn team heb ik de afspraak gemaakt dat we elkaar op de hoogte houden via Whatsapp, zodat je niet alle emails door hoeft te lezen.”

6.Welk boek zou iedereen deze zomer moeten lezen en waarom?
Antifragiel van Nassim Nicholas Taleb. Een inspirerend boek over hoe om te gaan met chaos en de snel veranderende wereld. Absorbeer je verandering of leer je ervan en word je er beter van? Het ‘antifragiel’ zijn gaat uit van het laatste. Een boek dat zowel in de snel veranderende zakelijke wereld, maar ook in het dagelijks leven leuke aanknopingspunten biedt.”

7.Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
“Dat ze van harte welkom is bij De Hypotheker! We zijn altijd op zoek naar gedreven adviseurs en franchisenemers die het leuk vinden om klanten te helpen in het financieren van hun droomwoning.”

De voorgaande edities van de zomerserie 2016 staan hier.

Reageer op dit artikel