nieuws

Woonlastenpolis TAF ook via HDN

Financiële planning 1464

Woonlastenpolis TAF ook via HDN

Via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) kunnen nu ook woonlastenverzekeringen worden gesloten. TAF is de eerste aanbieder bij wie dat kan, mits gebruik wordt gemaakt van de adviessoftware van Finix.

Binnenkort moet de TAF-polis met meerdere softwarepakketten in HDN kunnen worden aangevraagd. Overlijdensrisicoverzekeringen konden al via HDN worden aangevraagd. In die categorie kunnen nu ook met het pakket Figlo Advisor in het HDN-netwerk direct een levensverzekering worden aangevraagd. Er zijn acht partijen voor wie het verzekeringsbericht (LX) wordt ondersteund: Legal & General, Aegon, Delta Lloyd, Dela, Reaal, Florius, TAF en Woonfonds.

Een handeling
Met een LX-bericht kan met één druk op de knop de aanvraag naar de maatschappij worden gestuurd. “Met de ondersteuning van verzekeringsberichten komt een einde aan het handmatig overnemen van gegevens in digitale of zelfs papieren aanvraagformulieren. Postvertragingen, typfouten of onleesbaarheden hebben geen vat meer op het aanvraagproces”, aldus Figlo. Diverse verzekeraars sturen de polis ook retour via HDN.

Reageer op dit artikel