nieuws

Merckelbagh versterkt bestuur NVIA

Financiële planning 1589

Merckelbagh versterkt bestuur NVIA

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging Inkomen Adviseurs wordt versterkt met Gaston Merckelbagh, directeur VSZ. Daarmee is het bestuur bestaande uit Peter Abelskamp (voorzitter), Janthony Wielink, Dignar van Onzenoort en Leon van Maaren weer op volle sterkte. Dit voorjaar kondigde bestuurslid Renee van Houten haar sabbatical vertrek naar het buitenland aan. 

De motivatie van Merckelbagh sluit goed op de doelstellingen van de NVIA aan: “Als bestuurslid van de NVIA wil ik vóór alles bijdragen aan een stevige impuls voor het gespecialiseerde advies over sociale zekerheid. De inkomensmarkt groeit, de adviesbehoefte bij werkgevers is enorm. Om de belangen van alle partijen optimaal te kunnen dienen is ten eerste kwantiteit nodig: méér adviseurs moeten van inkomen hun specialiteit gaan maken. Ik ben ervan overtuigd dat het vak die aantrekkingskracht heeft. Inhoudelijk biedt het haast oneindige verdiepingsmogelijkheden en markttechnisch is er een geweldig toekomstperspectief.”

Sec premievergelijking is niet voldoende
Tegelijkertijd er volgens Merckelbagh een grote kwalitatieve uitdaging op tafel. “De professional die ik voor ogen heb, is méér dan een assurantieadviseur. De markt en de tijdgeest bepalen dat sec premievergelijking niet voldoende is. De dienstverlening waar werkgevers behoefte aan hebben, komt steeds vaker neer op integraal risicomanagement sociale zekerheid. Om op dat terrein een gesprekspartner met toegevoegde waarde te zijn, moet je beschikken over grondige materiekennis en adviesvaardigheden. De huidige beroepskwali­ficatie Adviseur Inkomen vormt hiervoor een te beperkte basis, verdere specialisatie is een must.”

Reageer op dit artikel