nieuws

Loket Hersteladvies woekerpolissen werkt op afstand

Financiële planning 2333

Loket Hersteladvies woekerpolissen werkt op afstand

Het adviesloket voor consumenten met een beleggingsverzekering die nog geen hersteladvies hebben gehad, werkt op afstand. In vier stappen krijgt men een gratis advies. Het gesprek duurt 45 minuten. “Als het nodig is vragen wij ook voor u offertes op bij uw verzekeraar”, zo meldt het Loket.

Het Loket Hersteladvies Beleggingsverzekeringen is in het leven geroepen voor polishouders die niet langer bij hun eigen adviseur of verzekeraar terecht kunnen of graag een hersteladvies ontvangen voor hun beleggingsverzekering, zo meldt het Loket zelf op de site. Het Loket wil hiermee een alternatieve service bieden voor klanten met een woekerpolis.

Op afstand
Naar nu blijkt wordt het advies gegeven op afstand. De klant kan zelf een afspraak inplannen en wordt vervolgens gebeld en kan meekijken via de tablet, laptop of pc. Vervolgens moet men in vier stappen een keuze maken over hoe het verder moet met de woekerpolis.

Achter tablet, laptop of pc
De consument moet zelf de gegevens van zijn beleggingsverzekering invullen en vervolgens volgt het gesprek. Het Loket schrijft: “Op het afgesproken tijdstip wordt u gebeld door onze adviseur voor het hersteladvies. Wij verwachten dat u tijdens het gesprek achter uw tablet, laptop of pc zit”.

Wijziging woekerpolis wenselijk of noodzakelijk
Het  Loket vervolgt: “U krijgt een uitleg van de adviseur over het gesprek en u gaat meekijken op het scherm van onze adviseur. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten. Samen met u bepaalt onze adviseur of uw huidige beleggingsverzekering nog goed bij u past of dat een wijziging van uw huidige beleggingsverzekering wenselijk of noodzakelijk is. Wij vergelijken alleen met producten van de verzekeraar waar uw huidige verzekering loopt.”

Binnen twee weken rapport
Na het gesprek ontvangt de consument binnen twee weken het adviesrapport met daarin de aanbeveling en onderbouwing van het Loket. “Als u weet wat u met uw beleggingsverzekering wilt doen, helpen wij u daarmee verder. Als het nodig is vragen wij ook voor u offertes op bij uw verzekeraar. Als u akkoord gaat met het voorstel, dan zal het advies doorgestuurd worden naar uw verzekeraar. Daarmee is het traject via het Loket afgerond. De verzekering wordt niet beheerd door het Loket.”

Eerdere berichtgeving over het Loket staat hier:

Verbond komt met Adviesloket beleggingsverzekeringen.

Adviesbedrijf TripleA bemant loket hersteladvies.

Verbond: Kritiek op herstelloket komt voort uit eigen belang.

Vereniging Woekerpolis houdt vinger aan hersteladvies-pols.

 

Reageer op dit artikel