nieuws

Deutsche Bank toch aangesloten bij herstelkader

Financiële planning 1381

Deutsche Bank toch aangesloten bij herstelkader

Deutsche Bank (DB) sluit zich alsnog aan bij het herstelkader van de derivatencommissie. De bank “is verheugd dat het uniforme herstelkader van de derivatencommissie op belangrijke punten overeenkomt met haar eigen herstelkader.” Dat heeft de bank vandaag bekend gemaakt.

Deutsche Bank laat weten dat het eind 2014 al een plan van aanpak heeft opgesteld, inclusief een compensatiebeleid. Deutsche Bank rondt haar eigen herstelkader, naar eigen zeggen geheel volgens plan, deze zomer af. Dat betekent dat alle klanten die schade hebben geleden, gecompenseerd zijn of een compensatievoorstel hebben ontvangen.

Derivatencommissie
DB doet ook mee met het herstelkader van de commissie. “Dit betekent dat wij alle aspecten van het voorgestelde herstelkader zullen overnemen indien dat resulteert in een additionele (netto) vergoeding voor klanten”, laat de bank weten. “Dat is in het voordeel van onze klanten. Zij zullen dus een additionele vergoeding ontvangen indien zij beter af zijn met het herstelkader van de commissie.”

Lakeman
Eerder vandaag werd bekend dat Pieter Lakeman DB gaat dagvaarden. Elsbeth Ketting, hoofd communicatie bij Deutsche Bank vertelt tegen amweb nog niets van Lakeman te hebben gehoord. “We zien het met vertrouwen tegemoet.” Begin deze week was het nog niet duidelijk of Deutsche Bank zich zou aansluiten bij het herstelkader van de derivatencommissie. Ketting benadrukt dat het niets te maken heeft met het bericht over de dagvaarding van Lakeman. “Met betrekking tot onze deelname aan het herstelkader hebben we vandaag een bericht geplaatst op onze website waarin we aangeven dat we ons aansluiten bij het herstelkader. Een en ander heeft niets met elkaar te maken.”

Bankvergunning
Ook over het intrekken van de bankvergunning wil Ketting nog wat kwijt. “De integratie van de NV in de AG (Aktiengesellschaft, vergelijkbaar met onze NV) verandert niets aan onze dienstverlening in Nederland. De AG is al bijna 100 jaar actief in Nederland en alle activiteiten van de NV worden voortgezet in de AG onder het Europese paspoort.” Deutsche Bank streeft ernaar om de dienstverlening in Nederland zelfs verder uit te breiden. “De integratie van de entiteiten was voor ons een logische stap”, gaat Ketting verder. “Door vanuit één entiteit te opereren, wordt de complexiteit beperkt. Voor klanten die in verschillende landen opereren, is ook het voordeel dat ze nu te maken hebben met één juridische entiteit.”

Positief
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldt op haar website deze ontwikkeling positief en in het belang van de klanten van Deutsche Bank te vinden. “De AFM is verheugd dat met het aansluiten van Deutsche Bank nu alle betrokken banken meedoen aan het herstelkader. Hierdoor zullen alle mkb’ers met een rentederivatencontract een passende compensatie krijgen.”

Reageer op dit artikel