nieuws

ABN Amro geeft een op vier hypotheekadviezen via webcam

Financiële planning 4283

ABN Amro geeft een op vier hypotheekadviezen via webcam

ABN Amro boekt succes met webcamadvies: inmiddels wordt al een kwart van alle adviesgesprekken bij de bank op afstand gevoerd. De webcam-optie bevalt zo goed, dat die vanaf nu ook op zondag beschikbaar is, zegt directeur van het hypotheekbedrijf Jan van Baars in een gesprek met amweb.

Volgens Van Baars kan de bank de groei in de vraag naar hypotheken prima opvangen. “Wij hebben vorig jaar 80 nieuwe loondienstadviseurs in dienst genomen en dit jaar zijn daar nog adviseurs bijgekomen. Wij kijken al een tijd naar nieuwe manieren om adviesgesprekken te voeren; inmiddels wordt bij ons 25% van alle adviesgesprekken op afstand gevoerd. Die mogelijkheid wordt hoog gewaardeerd door klanten. Dat sterkt ons in onze doelstelling om door te groeien naar 50% advies op afstand.”

Dit voorjaar is ABN Amro op proef gestart met webcamadvies op zondag en die mogelijkheid komt nu breed beschikbaar. “We hebben inmiddels al meer dan 1000 adviseurs opgeleid om op die manier te adviseren”, zegt Van Baars.

Execution only
Behalve het webcamadvies is ook execution only in opmars: “We zien meer klanten die bij ons op die manier een hypotheek sluiten. Het kan een prima alternatief zijn en wij zijn daar vanaf het begin in meegegaan. Er is groei, maar de groei is geleidelijk. Het gaat nog steeds om een kleine minderheid die zelf een hypotheek sluit. Maar het hoort bij de maatschappelijke ontwikkeling dat de klant steeds meer zelf aan het stuur wil zitten.”
ABN Amro was (inclusief Florius) vorig jaar goed voor € 11,6 mld aan nieuwe hypotheken, wat neerkomt op een marktaandeel van ruim 20%.

am:hypotheken
Karin Polman, directeur van ABN amro-dochter Florius, is een van de sprekers op am:hypotheken. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie over het event.

Reageer op dit artikel