nieuws

Woekertoer leidt tot 460 adviezen

Financiële planning 1913

Woekertoer leidt tot 460 adviezen

De ‘woekertoer’ van de Vereniging Woekerpolis.nl heeft afgelopen zaterdag bijna 800 mensen getrokken. In totaal zijn op de inloop-adviesdag 195 juridische adviezen en 265 hersteladviezen voorgekomen, zo meldt de vereniging.

Woekerpolis.nl houdt sinds twee jaar regelmatig een woekertoer, die consumenten voorziet van gratis advies over hun beleggingspolis. De negende editie werd in Utrecht gehouden, “dit jaar voor het eerst in samenwerking met een groep zelfstandige en onafhankelijke adviseurs, waarvan een aantal via de organisatie WoekerpolisVrij”.

De juridische adviezen kwamen van tien juristen van ConsumentenClaim; de 265 hersteladviesgesprekken werden gevoerd door 25 financieel adviseurs. Volgens verenigingsvoorzitter Ab Flipse blijft er veel behoefte bestaan aan oplossingen voor lopende beleggingsverzekeringen: “Dat deze keer ook een grote groep adviseurs bereid was om hier haar medewerking aan te verlenen en haar vrije zaterdag voor op te geven, vinden wij een positief signaal naar de markt en naar de gedupeerden. Ik hoop dat dit signaal kan bijdragen aan de wederopbouw van het vertrouwen in financieel adviseurs en dat de grote opkomst op dergelijke bijeenkomsten ertoe kan bijdragen dat verzekeraars de noodzaak voor het vinden van een oplossing in deze affaire gaan inzien.”

Reageer op dit artikel