nieuws

Online service Zilveren Kruis best gewaardeerd

Financiële planning 1145

Online service Zilveren Kruis best gewaardeerd

Van de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland scoort zorgverzekeraar Zilveren Kruis het beste als het gaat om digitale service. Dat blijkt uit onafhankelijk van onderzoeksbureau WUA! onder 4.800 consumenten naar de zes belangrijkste taken op digitaal servicegebied.

Het onderzoek geeft een gedetailleerd beeld van de digitale service-ervaring van consumenten die zes servicetaken hebben uitgevoerd rondom zorg en hun zorgverzekering, bijvoorbeeld het declareren van ziektekosten, het regelen van een betalingsachterstand en het aanvragen van een second opinion.

Echt verschil op taakniveau
De verschillen in overall-score zijn klein, het echte verschil vindt plaats op taakniveau en op het gebruikte device. Bij drie van de zes servicetaken scoort Zilveren Kruis het hoogst: ‘Vergoeding ziekenvervoer’, ‘Gecontracteerde fysiotherapeut vinden’en ‘Second opinion’. Bij de drie andere servicetaken in het onderzoek weten CZ of Menzis het best te scoren, Zilveren Kruis volgt bij twee van deze taken op kleine afstand.
Consumenten zijn met name te spreken over de navigatie op de website en de klantgerichtheid van Zilveren Kruis. Oplossingen zijn volgens de deelnemers aan het onderzoek snel vindbaar via zoekmachines en op de website zelf door middel van een zoekopdracht, navigatie en veelgestelde vragen.

Zoektermen automatisch aanvullen
Ruimte voor verbetering is er echter nog wel volgens de consumenten. De zoekfunctie van Zilveren Kruis vult niet in alle browsers automatisch zoektermen aan, waar de websites van Menzis en VGZ dit wel doen. Ook op het thema ‘Emotioneel’ scoort Zilveren Kruis niet het hoogst. De reden hiervoor is de hogere emotionele score van CZ op alle servicetaken behalve ‘Gecontracteerde fysiotherapeut vinden’ en ‘Betalingsachterstand’ (alleen desktop).
Opvallend is dat Zilveren Kruis op de thema’s ‘Emotioneel’, ‘Rationeel’ en ‘Functioneel’ bij de taken ‘Gecontracteerde fysiotherapeut vinden’ en ‘Vergoeding ziekenvervoer’ even hoog of hoger scoort op smartphone dan op desktop.

Reageer op dit artikel