nieuws

Nieuwe eigenaar voor verzekeraar Callas

Financiële planning 5227

Nieuwe eigenaar voor verzekeraar Callas

Woonlasten- en ORV-verzekeraar Callas is overgenomen door de Duitse verzekeraar RheinLand Versicherungsgruppe, het moederbedrijf van Credit Life International. Door de overname zijn de continuïteit en groeimogelijkheden van beide bedrijven gewaarborgd, zo stelt Callas. Oprichter en aandeelhouder Thomas Stallinga trekt zich terug uit de directie.

Callas werkt sinds 2011 al nauw samen met Rheinlanddochter Credit Life International. Ze ontwikkelen samen verzekeringsproducten voor de hypothekenmarkt. Deze worden via de intermediairskanalen van Credit Life International aangeboden.

Financieel krachtig
Door de overname verandert de directie van Callas op enkele posities. Voormalig eigenaar en oprichter Thomas Stallinga alsmede Otto de Bont treden beiden terug uit de directie.  De nieuwe directie van Callas zal bestaan uit Arie Koops die als COO aanblijft en Andreas Schwarz en Perry Dizij.
Stallinga: “De financieel krachtige RheinLand Versicherungsgruppe biedt zekerheid voor de toekomst van Callas en zijn medewerkers. Dit was voor mij doorslaggevend om tot verkoop over te gaan.” RheinLand Versicherungsgruppe is een van de oudste Duitse verzekeraars. Het familiebedrijf werd in 1880 opgericht.
Voor de medewerkers en verzekeringspartners van Callas verandert er door de overname niets.

Reageer op dit artikel