nieuws

Tussenpersoon oogst woede met uitvaartabonnement

Financiële planning 7567

Tussenpersoon oogst woede met uitvaartabonnement

Reigerdael Advies uit Emmen heeft zich de woede van consumenten en verzekeraars op hals gehaald door een brief over een betaald abonnement voor het beheer van uitvaartpolissen. De tussenpersoon wekte de schijn dat klanten verplicht een abonnement van € 12,50 per jaar moesten afsluiten, wilden zij nog aanmerking komen voor service. Bezijden de waarheid, zo luidde het oordeel van onder meer Reaal.

Televisieprogramma Kassa besteedde zaterdag aandacht aan de kwestie die begon nadat Reigerdael de afgelopen jaren het beheer van in totaal 30.000 uitvaartpolissen had overgenomen. Het advieskantoor stuurde de betreffende klanten onlangs een brief die aan duidelijkheid niets te wensen over liet. Of zij binnen 14 dagen even € 12,50 aan jaarlijkse kosten over wilden maken voor het beheer en de administratie van hun uitvaartverzekering.
Na een reeks klachten kwam Reigerdael opnieuw met een brief waarin meer uitleg wordt gegeven. Daarin stelt het kantoor door het provisieverbod gedwongen te zijn om de kosten voor hun dienstverlening rechtstreeks bij de klant in rekening te brengen.

Kostenloos
Reaal, dat al in 2012 een fors deel van haar uitvaartpolissen onderbracht bij Reigerdael, is not amused door de actie van Reigerdael. De Vivat-dochter wijst er op haar consumentenforum op dat consumenten niet verplicht zijn om het adviesabonnement af te nemen. “Je kan er voor kiezen de nota te betalen, een andere financieel adviseur te zoeken of de nota niet te betalen en geen gebruik te maken van de dienstverlening van Reigerdael. In het laatste geval lopen de polis en de dekking ongewijzigd door en blijft men op agentschap van Reigerdael staan. Als je geen periodieke kosten voor beheer betaalt, blijven een aantal zaken kosteloos. Zoals adreswijzigingen, verstrekken van basisinformatie over de polis (zonder advies) en het afhandelen van een verzoek om uitkering bij overlijden. Komt er advies bij kijken? Dan kan Reigerdael hier per advies kosten voor in rekening brengen.”

Reageer op dit artikel