nieuws

Leslie Hoogeveen (Knab): ‘Online advies ook geschikt voor niet-standaard klanten’

Financiële planning 1498

Leslie Hoogeveen (Knab): ‘Online advies ook geschikt voor niet-standaard klanten’

Online hypotheekadvies is niet alleen geschikt voor doorsnee starters en doorstromers op de woningmarkt. Ook onder meer zzp’ers en mensen die in scheiding liggen, kunnen volgens Leslie Hoogeveen, manager Digital Marketing & E-commerce bij online bank Knab, in de  toekomst ook online geadviseerd worden. Knab begon onlangs in samenwerking met eyeOpen met het testen van dergelijk advies in haar testomgeving Knab Lab.

In de jongste uitgave van am: magazine stelt Hoogeveen dat een verdere ontwikkeling van het online adviesmodel richting complexere klanten haalbaar moet zijn. “Wij denken van wel, daarom wordt de adviseur ook in het proces betrokken. Bij iedere aanvraag wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn en hoe we de klanten verder kunnen helpen. Met de feedback die we in het Knab Lab krijgen, kunnen we bijschaven zodat we in de toekomst per situatie een helder proces kunnen scheppen.”

Nazorg
Ook de nazorg kan volgens hem via in het online kanaal goed geregeld worden. “De nazorg werkt precies hetzelfde als bij alle andere standaard tussenpersonen. Er is hierbij geen afwijkende werkwijze omdat wij alles online regelen. Juist doordat alles online plaatsvindt, hopen we in de toekomst steeds beter inzicht te krijgen in de behoeftes van verschillende soorten klanten en daarop in te spelen.”

Hoogeveen stelt dat het tarief van 1300 euro waarmee wordt begonnen voor het hele traject van advies en bemiddeling “een helder startpunt is waarmee consumenten weten waar ze aan toe zijn.” “Dit tarief ligt in veel gevallen al een stuk lager dan de gemiddelde prijs in de markt. Dit is hetzelfde bedrag dat eyeOpen ook hanteert, maar we houden een open blik naar de toekomst om die prijs nog concurrerender te maken.”

Reageer op dit artikel