nieuws

Knab start crowdfundingplatform

Financiële planning 1526

Knab start crowdfundingplatform

Knab heeft een crowdfundingplatform opgezet voor ondernemers die tussen de € 50.000 en € 1.000.000 nodig hebben. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met crowdfundingspecialist Collin.

De Aegon-dochter is naar eigen zeggen de eerste bank die ondernemers zo’n platform biedt dat volledig deel uitmaakt van het dienstenpakket. “Knab beweegt zo voor het eerst ook richting financiering van mkb-bedrijven. We combineren hier de grote behoefte van veel mkb’ers om op een moderne manier aan financiering te komen én de zoektocht van onze klanten naar producten met een potentieel hoger rendement.” Knab zegt ondernemers via het platform in contact te brengen met 100.000 potentiële klanten.

Coach en kosten
Wie financiering zoekt, kan zich aanmelden via crowdfunding@knab.nl. Knab wijst dan een persoonlijke Crowdfund Coach toe, die de aanvraag beoordeelt. Klanten van Knab kunnen dan vanaf € 100 investeren, “zodat een goede risicospreiding mogelijk is”. De coach wordt ingeschakeld door Collin Crowdfund, die via diverse platforms zo’n 170 projecten mogelijk heeft gemaakt. De ondernemer betaalt in eerste instantie € 350 (excl. btw) voor een kredietbeoordeling. Het account is gratis; voor het publiceren van de aanvraag rekent Knab € 450. Dat bedrag vervalt als voor het te lenen bedrag onvoldoende funding wordt gevonden. Komt er wel een lening tot stand, dan betaalt de ondernemer een succesfee van 1,9%. Verder geldt een administratievergoeding van 0,05% per maand. De lening heeft een looptijd die varieert van zes maanden tot tien jaar; maandelijks betaalt de ondernemer aflossing en rente.

Reageer op dit artikel