nieuws

Jobcoach vaste prik bij Obvion

Financiële planning 2535

Jobcoach vaste prik bij Obvion

Obvion gaat haar Jobcoach programma structureel inzetten. De hypotheekverstrekker neemt dit besluit op basis van drie pilots in samenwerking met Right Management, onderdeel van uitzender Manpower. Met het programma helpt Obvion klanten met betalingsproblemen bij het vinden van een nieuwe baan.

Obvion wijst erop dat er nog altijd veel mensen zijn die moeite hebben om rekeningen te betalen, waaronder veel mensen die werkloos zijn geworden. Om deze groep klanten verder te helpen, is besloten het Jobcoach programma als blijvende dienst in te zetten. “Want hoe eerder een oplossing voor een financieel probleem wordt gevonden, des te kleiner de schade vaak is. En daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij”, aldus Cynthia Tulp, Adjunct-Directeur Merk, Marketing en Innovatie bij Obvion

Omscholingstraject
Van de deelnemers uit de pilots heeft inmiddels ruim één op de vijf een baan gevonden. Anderen zijn nog volop aan het solliciteren of volgen een omscholingstraject. Deelnemers aan het Jobcoachprogramma worden zes maanden intensief begeleid. Peter Wienbelt, senior business development consultant bij Right Management: “Iedere deelnemer doorloopt zijn eigen programma en ontdekt daarmee waar zijn of haar kansen liggen op de arbeidsmarkt. De begeleiding en expertise van de coaches helpen daarbij enorm. Wij zijn blij met de resultaten.”

Reageer op dit artikel