nieuws

Arbeidsmarktscan moet hypotheekkans flexwerker vergroten

Financiële planning 1958

Arbeidsmarktscan moet hypotheekkans flexwerker vergroten

Uitzendorganisatie Unique is een samenwerking gestart met De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek (beide onderdeel van Welke). Flexkrachten die via Unique werken, kunnen een zogeheten Arbeidsmarktscan laten maken waarmee het makkelijker kan worden om een hypotheek te sluiten zonder vast contract.

Deze ‘Hypotheek voor flexkrachten’ is gebaseerd op de kansen die een aanvrager heeft op de arbeidsmarkt. De scan die wordt gemaakt, toetst het arbeidsverleden, de huidige situatie en het toekomstperspectief van de flexkracht. “Op basis van de met uitgebreide data onderbouwde score bepalen aangesloten geldverstrekkers of de flexkracht in aanmerking komt voor een hypotheek. Bovendien reikt Unique aan de hand van de resultaten van de scan ook een advies aan om de arbeidsmarktkansen verder te vergroten.”
Volgens Lodewijk van der Heijden, directeur Franchise voor De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek, hebben vooral twintigers en dertigers moeite om een hypotheek te krijgen, “omdat ze niet aan het standaardplaatje voldoen”. “Terwijl deze groep vaak wel heel veel arbeidspotentieel heeft. Met de Hypotheek voor flexkrachten worden mensen op basis van hun capaciteiten beoordeeld en niet op basis van wel of geen vast contract.”
De Arbeidsmarktscan wordt voorlopig op proef aangeboden en is ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksbureau Intelligence Group. Flexwerkers die niet via Unique werken, kunnen ook zo’n scan laten maken. Het is de bedoeling dat zzp’ers en freelancers in een later stadium ook gebruik kunnen maken van de scan.

Reageer op dit artikel