nieuws

AFM wijst op recht gratis herbeoordeling bij doorlopend krediet

Financiële planning 3352

AFM wijst op recht gratis herbeoordeling bij doorlopend krediet

Toezichthouder AFM wijst in haar consumentennieuwsbrief klanten met een doorlopend krediet er op dat het verstandig kan zijn om contact op te nemen met hun kredietverstrekker en/of -bemiddelaar voor een herbeoordeling. “Hiervoor mogen aan de consument geen kosten in rekening worden gebracht.”

De AFM rept in de nieuwsbrief niet over de perikelen bij Interbank, maar heeft het duidelijk over dezelfde problematiek. De AFM schrijft: “Soms betaalt u alleen rente en lost u niks af. Het is zinvol om dat te checken.”

Provisie
De AFM wijst consumenten met een doorlopend krediet er op dat het verstandig kan zijn om contact op te nemen met hun kredietverstrekker en/of -bemiddelaar voor een herbeoordeling. “Hiervoor mogen aan de consument geen kosten in rekening worden gebracht. Tussenpersonen ontvangen hiervoor een doorlopende provisie van de kredietverstrekker. Het kan ook zijn dat je zelf wordt benaderd door je kredietverstrekker en/of –bemiddelaar. Gelet op de huidige lage rentestand kan het oversluiten van het krediet naar een krediet met een lagere rente een goede oplossing zijn, zodat er meer ruimte ontstaat voor aflossing. We raden je wel aan om op te letten of de oversluiting wel tot een verbeterde situatie leidt. Laat je dus goed informeren.”

Reageer op dit artikel