nieuws

ABN Amro zorgt voor historisch lage hypotheekrente

Financiële planning 3947

ABN Amro zorgt voor historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente duikt onder de 1%. ABN Amro verlaagt het tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar komende vrijdag naar 0,99%, zo meldt het Algemeen Dagblad. De geldverstrekker is naar eigen zeggen de eerste bank in Nederland die dat doet.

Het gaat om een forse renteverlaging, want momenteel rekent ABN Amro voor dit product nog een rente van 1,7%. Deze stap heeft betrekking op hypotheken waarbij de rente voor een relatief korte tijd is vastgezet. Die zijn volgens een woordvoerder van de bank bedoeld om hypotheekklanten meer bedenktijd te geven voor ze hun rente langer vastzetten. Klanten hoeven niet de volle termijn van twee jaar uit te zitten, maar kunnen hun hypotheek ook al eerder oversluiten naar bijvoorbeeld een rentevaste periode van 10 jaar.

De hypotheekrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). Die houdt de rente in de eurozone al geruime tijd bijzonder laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.

Reageer op dit artikel