nieuws

Weinig aandacht jonge ouders voor financiële risico’s overlijden

Financiële planning 1122

Weinig aandacht jonge ouders voor financiële risico’s overlijden

Driekwart van de jonge ouders vreest te moeten bezuinigen als de partner plotseling overlijdt. Tegelijkertijd zegt ook bijna een derde niets geregeld te hebben voor de nabestaanden. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker GfK in opdracht van Aegon.

De verzekeraar liet GfK onder 1500 Nederlanders peilen wat zij geregeld hebben voor hun nabestaanden in geval van overlijden. Van de jonge gezinnen heeft maar een derde een overlijdensrisicoverzekering. 31% geeft aan helemaal niets te hebben geregeld voor hun nabestaanden, onder wie minderjarige kinderen. Slechts 16% denkt dat het huidige vermogen voldoende is om een overlijden financieel op te vangen. 32% denkt dat de overblijvende partner en de kinderen niet in dezelfde woning kunnen blijven wonen na overlijden. Aegon vindt het opvallend dat 6% van de ondervraagden zegt voor hun nabestaanden te zorgen met een uitvaartverzekering. “Maar een uitvaartverzekering voorziet niet in de opvang van inkomensachteruitgang”, concludeert de verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel