nieuws

Tuchtklacht actuaris Conservatrix ongegrond

Financiële planning 5048

Tuchtklacht actuaris Conservatrix ongegrond

De tuchtklacht die de aandeelhoudersfamilie van levensverzekeraar Conservatrix heeft ingediend tegen een actuaris van PwC is ongegrond verklaard. Dit schrijft het FD. Het vonnis zelf is niet openbaar gemaakt.

De actuaris werd aangeklaagd door de familie Henny omdat hij bij een soort second opinion de visie van toezichthouder DNB ondersteunde. In die visie moesten enkele cruciale balansposten worden aangepast. De nieuwe directie van de levensverzekeraar heeft de jaarrekening 2014 conform de aanwijzing opgesteld, met als gevolg dat de solvabiliteit over 2014 negatief was. Conservatrix wil overgenomen worden.

Florissanter
De familie Henny is van mening dat het bedrijf er veel florissanter voor staat en dat de meetmethode van de toezichthouder hier geen recht aan doet. De actuaris heeft in hun ogen, en in die van Pieter Lakeman die de familie bijstaat, geen goed werk geleverd. Dit leidde tot een tuchtklacht bij het College voor Rechtspraak van de Vereniging Koninklijk Actuarieel Genootschap. De klacht is echter ongegrond verklaard. Lakeman laat het FD weten in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel