nieuws

Rabobank belooft ‘Hypotheek binnen een week’

Financiële planning 4793

Rabobank belooft ‘Hypotheek binnen een week’

Rabobank is vandaag gestart met de hypotheekcampagne ‘Hypotheek binnen een week’. Daarmee hoopt de bank haar klanten binnen een week duidelijk te verschaffen over de mogelijkheden van de aankoop van een nieuw huis.

De doorlooptijd in de markt voor het verkrijgen van een hypotheek is nog steeds lang. “Die gaan we nu verkorten”, zegt Elze Vonk, hoofd financieren, betalen en verzekeren bij Rabobank. “Met de campagne zetten we een nieuwe standaard in de markt, maar ook voor onszelf. Het is nou eenmaal leuker om met je huis bezig te zijn, dan met de financiering ervan. Hoe korter dit proces, des te beter. We hebben het zo ingericht dat we alles, vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris, binnen een week kunnen afhandelen.”

Geen concessies
De klant speelt hier volgens Rabobank zelf ook een cruciale rol in. Vonk: “Waar het om gaat, is dat we de klant snel de zekerheid kunnen geven of hij het huis dat hij op het oog heeft ook daadwerkelijk kan kopen. Dat geeft rust en overzicht. En als de klant ook transport binnen een week wenst, dan kan dat. We doen geen concessies aan onze voorwaarden, advies en onze zorgplicht. Het kopen van een huis is immers één van de grootste financiële beslissingen in een mensenleven en dat vraagt uiteraard om zorgvuldigheid.”

Praktijk
Volgens Rabobank heeft de campagne zich al bewezen in de praktijk. Een aantal filialen in Friesland dragen sinds een half jaar deze klantbelofte met succes uit. Het feit dat klanten binnen een week de zekerheid hebben dat hun gewenste woning ook daadwerkelijk gefinancierd kan worden, wordt volgens Rabobank als zeer positief ervaren. Daarnaast wordt het transparante proces zeer gewaardeerd. De stappen waaruit het hypotheekproces bestaat, zijn helder: klanten weten wat ze van de Rabobank mogen verwachten en wat Rabobank van hen verwacht, aldus de bank.

Zzp’ers en flexwerkers
Rabobank laat tevens weten dat het ook voor zzp’ers mogelijk is om een hypotheek binnen een week te krijgen tegen nagenoeg dezelfde voorwaarden als iemand die in loondienst is. Zo is het maximale leenbedrag voor zzp’ers bij de Rabobank gelijk aan dat van iemand in loondienst, dus 102% van de woningwaarde. Het vastgestelde inkomen van de ondernemer wordt bovendien volledig meegenomen in de berekening van het maximaal te lenen bedrag. Ook flexwerkers met één jaar aantoonbare werkervaring kunnen ook in aanmerking komen voor een hypotheek met een doorlooptijd van een week.

Reageer op dit artikel