nieuws

Huizenverkoop nog steeds in de lift

Financiële planning 2017

De huizenverkoop blijft maar toenemen. In maart registreerde het Kadaster 16.124 verkochte woningen. Dit is een stijging van 20,4% ten opzichte van een jaar geleden. Vergeleken met februari is er sprake van een stijging van 8,5%. Het Kadaster registreerde toen 14.866 verkochte woningen.

Huizenverkoop nog steeds in de lift

Alle typen woningen waren goed voor een stijging. Het Kadaster laat weten dat appartementen 29% vaker zijn verkocht. Hoekwoningen lagen met een stijging van een kleine 7% het minst goed in de markt. De verkoopstijging was merkbaar in alle provincies. Zeeland, vorige maand nog achterblijver met een groei van een krappe 13% op jaarbasis, deed het deze maand met een stijging van dik 47% het beste. De kleinste stijging is afgelopen maand door het Kadaster waargenomen in Overijssel: 11,2%.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 21,5% toe ten opzichte van vorig jaar, van 19.396 naar 23.563. Vergeleken met februari 2016 (21.989) is er sprake van een stijging van 7,2%. Aan de andere kant vonden er in maart ook meer executieveilingen plaats. De 246 gedwongen verkopen betekenen een stijging van 7,4% ten opzichte van een jaar eerder (229).

Reageer op dit artikel