nieuws

Eerste investeringsronde afgerond voor Ikbenfrits

Financiële planning 1799

Eerste investeringsronde afgerond voor Ikbenfrits

Ikbenfrits, inmiddels ruim een jaar actief op de markt, heeft bekend gemaakt zijn eerste investeringsronde van € 250.000 te hebben afgerond. Deze investeringsronde is tot stand gekomen met bijdragen van een een private investeerder en van de bestaande oprichters van het bedrijf, Joost Schulze, Thomas de Leeuw en Michiel Lensink.

De  missie van de online hypotheekadviseur Ikbenfrits is naar eigen zeggen om ‘de hypotheekmarkt doorzichtiger, makkelijker en goedkoper maken’. “De rentes staan historisch laag en veel mensen betalen onnodig te veel bij hun huidige hypotheekverstrekker”, zegt Michiel Lensink, mede-oprichter van Ikbenfrits. “Hoewel 1 op de 5 hypotheekeigenaren kan besparen, blijkt het voor veel van hen lastig zelf te vergelijken of het loont om over te stappen.”

Verder groeien
Na ruim een jaar op eigen kracht te zijn gegroeid naar een bedrijf met 15 werknemers, is het volgens Lensink tijd voor de volgende stap. “We hebben de ambitie om binnen een jaar een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de Nederlandse markt. De investering wordt gebruikt voor het verder ontwikkelen van de software en voor werkkapitaal. Tot nu toe hebben we kunnen groeien zonder extern kapitaal. Maar met deze investering hebben we er voor gekozen om een versnelling aan te brengen in onze groei om onze positie in de markt te verstevigen”, aldus Lensink.

Reageer op dit artikel