nieuws

Aegon verkoopt merendeel Britse lijfrentes

Financiële planning 1979

Aegon verkoopt merendeel Britse lijfrentes

Aegon verkoopt tweederde van zijn Britse lijfrenteportefeuille aan Rothesay Life. Dat maakte de verzekeraar vandaag bekend. De transactie past bij de ambitie van het bedrijf om kapitaal vrij te maken van niet-kernactiviteiten.

In de overeenkomst is vastgelegd dat Aegon £ 6 mld aan verplichtingen herverzekert bij Rothesay, gevolgd door de overdracht van het juridische eigendom. Voor het resterende deel van deze portefeuille onderzoekt Aegon ook de verkoopopties. Aegon verkocht al sinds 2010 niet meer actief lijfrentes op de Britse markt.

Door de stappen zal de zogenoemde pro forma Solvency II positie van Aegon UK verder verbeteren, naar schatting naar 155%. Verder verminderen de operationele vrije kasstromen uit het Britse bedrijf naar verwachting met circa £ 35 mln. Naar verwachting neemt het onderliggend resultaat vóór belastingen af met ongeveer £ 20 mln. De herverzekeringstransactie resulteert in een verlies van circa £ 30 mln. In het tweede kwartaal van het jaar wordt dit gerapporteerd onder overige kosten.

Tevreden
Alex Wynaendts, CEO van Aegon, is erg tevreden met de overeenkomst met Rothesay Life. “Dit is een belangrijke stap naar de volledige verkoop van onze Britse lijfrenteportefeuille, waardoor we ons nog beter kunnen richten op ons snelgroeiende platform in het Verenigd Koninkrijk. We zijn ervan overtuigd dat deze transactie ook in het belang is van onze klanten met een lijfrente. Rothesay Life is namelijk een gerespecteerde aanbieder met een gevestigde reputatie in de lijfrentemarkt in het Verenigd Koninkrijk.”

Reageer op dit artikel