nieuws

Woningverkoop blijft toenemen

Financiële planning

Woningverkoop blijft toenemen

De woningverkopen zitten verder in de lift. Het Kadaster meldt dat er in de afgelopen maand 14.866 woningen zijn verkocht. Dat betekent een stijging van ruim 27% ten opzichte van een jaar eerder. Vergeleken met januari maand steeg de woningverkoop met bijna een kwart.

Appartementen wisselden procentueel het meest van eigenaar. Hier werd afgelopen maand een stijging van bijna 36% gemeten ten opzichte van februari 2015. Bij hoekwoningen was de stijging het minst: 18,4%. Op maandbasis bleek de tussenwoning het meest aan populariteit te hebben gewonnen. De verkoop van vrijstaande woningen ging het meest bescheiden vooruit.

Overigens werden in heel Nederland meer woningen verkocht. Limburg kende met 41,5% de sterkste stijging op jaarbasis. De kleinste stijging werd gemeten in Zeeland, waar 12,7% meer huizen werden verkocht.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam vorige maand met 27,6% toe ten opzichte van februari vorig jaar, tot 21.989. Op maandbasis was er sprake van een stijging van 30%. Verder bleek het aantal executieveilingen met ruim 10% te zijn gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Vorige maand vonden in totaal 139 gedwongen verkopen plaats.

Reageer op dit artikel