nieuws

Vijf vragen aan Tulp Hypotheken: Hollandse nuchterheid

Financiële planning

Vijf vragen aan Tulp Hypotheken: Hollandse nuchterheid

Het Utrechtse Tulp Hypotheken gaat in mei van start als de nieuwste hypotheekaanbieder in ons land en is daarmee, na Venn, BijBouwe.nl en Munt, de volgende in het rijtje. Amweb spreekt met Denise Kreft, woordvoerder van Tulp Hypotheken.

Hoe gaan jullie jezelf introduceren aan de markt?
“Zonder al te veel toeters en bellen en met Hollandse nuchterheid. We hebben het credo ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ hoog in het vaandel staan, dus zo zullen we ons ook presenteren. En misschien gaan we nog iets leuks organiseren voor onze adviseurs.”

Tulp Hypotheken spreekt van een scherpe rente. Maar hoe wil je dat gaan waarmaken?
“Ik kan nu nog geen percentages noemen, omdat we nog niet zijn begonnen. Maar we willen met onze rente in de top 3 terecht komen. Dat is ambitieus, maar volgens ons ook haalbaar. Daarnaast gaan we voor een lange rentevaste periode zonder Nationale Hypotheek Garantie.”

Gaan jullie dan geen hypotheken aanbieden mét Nationale Hypotheek Garantie?
“Jawel, die gaan we ook voeren. Maar we willen ons onderscheiden en we denken dat te kunnen door te mikken op een hypotheek zonder NHG en voor een rentevaste periode van minstens tien jaar. De markt voor hypotheken mét NHG is wat ons betreft behoorlijk verzadigd.”

Wat voor een samenwerkingen gaat Tulp Hypotheken aan?
“Tulp Hypotheken gaat samenwerken met specialisten uit de hypotheekmarkt. Zo wordt het advies gegeven door adviseurs van service providers zoals DAK, Huismerk, Finenzo en VCN. Met deze serviceproviders gaan we in mei beginnen. Maar als alle zaken en processen naar wens verlopen, gaan we ons bestand absoluut uitbreiden met intermediairs en hypotheekadviseurs.”

De investeerders achter Tulp Hypotheken zijn gerenommeerde banken, beleggingsinstellingen en buitenlandse institutionele beleggers. Noem eens een paar namen.
“Op dit moment kan ik geen uitspraken doen over wie er achter Tulp Hypotheken zitten. Als we zijn gestart, mag ik dit wel bekend maken. Nog even geduld dus.”

Reageer op dit artikel