nieuws

NN in hoger beroep na uitspraak Kifid

Financiële planning

NN in hoger beroep na uitspraak Kifid

Nationale-Nederlanden overweegt serieus om in beroep te gaan tegen de uitspraak die Kifid eerder vandaag heeft gedaan. Dit laat de verzekeraar bij monde van woordvoerder Leon Willems aan amweb weten.

“De informatieverplichtingen die het Kifid in deze zaak aanneemt, voldoen niet aan de door het Hof geformuleerde criteria. Het is in onze ogen een onjuiste toepassing van de uitspraak van het Europese Hof”, aldus Willems. “Het Europese Hof van Justitie heeft op 29 april 2015 uitgesproken dat de toepasselijke Europese richtlijn aan EU-lidstaten ruimte laat om aanvullende informatie van verzekeraars te verlangen. Dergelijke door lidstaten opgelegde informatieverplichtingen moeten wel duidelijk en nauwkeurig zijn, nodig zijn voor een goed begrip van de wezenlijke bestanddelen van de verzekering en voor de verzekeraar voorspelbaar zijn ten tijde van het sluiten van de verzekering. De informatieverplichtingen die het Kifid in deze zaak aanneemt, voldoen niet aan deze criteria. Om deze reden overwegen wij serieus om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het Kifid.”

Uitspraak rechtbank Rotterdam
Willems vertelt dat de verzekeraar op dit moment juist bezig is met het activeren van klanten. “Tot 2018 zijn wij actief klanten aan het activeren. We kijken naar de poliswaarde en waar nodig gaan we de situatie herstellen. Er is echter nog een hoop werk te doen, want het gaat om nog 325.000 actieve polissen.” Willems geeft aan niet al te zwaar te tillen aan de uitspraak van Kifid. “Later dit jaar doet de rechtbank in Rotterdam uitspraak in een collectieve zaak. Die is voor ons toch belangrijker.”

 

Reageer op dit artikel