nieuws

ING meest online besproken vermogensbeheerder, negatief sentiment Alex

Financiële planning

ING meest online besproken vermogensbeheerder, negatief sentiment Alex

ING is de meest online besproken vermogensbeheerder van het afgelopen jaar, nog voor Rabobank ABN Amro en Alex. Aan laatstgenoemde hing het meest negatieve sentiment, blijkt uit onderzoek van Buzzcapture.

Van de 5.920 berichten over een van de onderzochte vermogensbeheerders werd er 1.327 keer over ING besproken. Naast de kwantiteit zit het met de kwaliteit bij ING ook goed, want er werd nauwelijks negatief gesproken over de vermogensbeheerder. De katalysator voor positieve berichten was de aangekondigde sponsoring van de golfsport in Nederland, dat leverde een hoop goed sentiment op.

Dat kreeg Alex niet voor elkaar. “De directeur stapte op, de kosten zijn relatief hoog bleek uit onderzoek van Kassa, het bedrijf zou jarenlang onjuiste informatie hebben verspreid en ernstige gebreken vertonen”, somt Buzzcapture op. Het zorgt ervoor dat rondom Alex online het meest negatieve sentiment hing.

Reageer op dit artikel