nieuws

Consumentenbond dreigt met demonstratie bij ASR

Financiële planning

Consumentenbond dreigt met demonstratie bij ASR

De Consumentenbond is op maandag 28 maart een ‘virtuele demonstratie’ voor woekerpolisgedupeerden tegen ASR gestart op Facebook. Op 15 april wil de bond vervolgens een demonstratie houden bij het Utrechtse hoofdkantoor van de verzekeraar. Ook heeft de organisatie minister Dijsselbloem van Financiën in een brief gevraagd om ASR te dwingen zijn woekerpolisklanten rechtvaardig te behandelen.

De Consumentenbond jaagt al langer op ASR dat met een kleine groep consumenten met een Waerdye-verzekering in het geheim een schikking trof. De verzekeraar creëert hiermee een grote rechtsongelijkheid, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. “ASR zou zich hiervoor moeten schamen, maar heeft in plaats daarvan onze eis om alle klanten gelijk te behandelen hooghartig naast zich neergelegd. Omdat ASR voor 100% in handen is van de staat, hebben we nu minister Dijsselbloem als eigenaar van de verzekeraar gevraagd om hen hiertoe te dwingen.”

Claimorganisatie Wakkerpolis, die ook opkomt voor de belangen van gedupeerde klanten met een Waerdye-polis, steunt de oproep aan de minister en ASR. Als de oproep aan de minister niets oplevert, stappen de Consumentenbond en Wakkerpolis naar de rechter.

In am:magazine zei ASR-topman Jos Baeten over de geheime schikkingen die ASR trof met woekerpolisklanten. “Het gebeurt heel regelmatig in onze industrie dat je individuele situaties op een individuele manier oplost. Ook is het heel normaal dat je afspreekt dat je dat tussen partijen houdt.”

Reageer op dit artikel