nieuws

bijBouwe betrekt adviseur bij sluiten online hypotheek

Financiële planning

bijBouwe betrekt adviseur bij sluiten online hypotheek

Na een proef met De Hypotheker in december, waarbij een selecte groep adviseurs de mogelijkheid kreeg het bijBouwe platform te gebruiken om hypotheken online te sluiten voor hun klanten, is het platform van bijBouwe nu voor alle adviseurs opengesteld.

Al bij de start van bijBouw in december gaf algemeen directeur Bouwe Kuik aan dat zij weliswaar volledig online hypotheken aanbieden, maar dat de nieuwe speler ook nadrukkelijk multichannel is. “Onze overtuiging is dat de klant zelf moet kunnen kiezen of en waar ze advies inwinnen. Daarom willen wij de consument de mogelijkheid bieden om met hun zelf gekozen adviseur bij ons een hypotheek te sluiten.”

Opvallend
Kuik doet geen uitspraken over de precieze aantallen van gesloten hypotheken. “We zijn tevreden met de resultaten tot nu toe. Opvallend is dat het merendeel ervoor kiest om de hypotheek volledig online te sluiten, ondanks dat er al een adviesmogelijkheid bestond. Dus er is wel degelijk een markt om het zelf te doen. De stap die we nu zetten is wel een enorme vergroting voor onze markt”, aldus Kuik.

Hypotrust
bijBouwe werkt samen met Hypotrust die het aanstellingsbeleid regelt voor de online hypotheekverstrekker. “Dat betekent dat via Hypotrust alleen al 1.100 adviseurs kunnen aansluiten en via serviceproviders zo ongeveer de hele markt.” Het bedrijf heeft zijn hypotheekpropositie ook ingeregeld in de belangrijkste (hypotheek)adviespakketten.

Reageer op dit artikel