nieuws

Opnieuw meer woningen verkocht

Financiële planning

Het gaat nog steeds goed met de Nederlandse woningsmarkt. De verkoop van woningen is in januari met ruim een kwart (26,2 procent) gestegen tot 11.907, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Kadaster.

Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, is er echter sprake van een daling van 44,8 procent. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen, namelijk 21.566. Bij alle woningtypen viel op jaarbasis een stijging te noteren. Vrijstaande woningen stijgen het meest met bijna 35 procent. Bij hoekwoningen is de stijging het minst (ruim 15 procent). De verkopen namen in alle provincies toe. De groei was het sterkst in Utrecht met meer dan 37 procent. De kleinste stijging is te zien in Flevoland (11,6 procent).

Ook het aantal geregistreerde hypotheken is in januari gestegen. In totaal ging het om 16.918 nieuwe huizenleningen, een groei van bijna 19 procent vergeleken met januari vorig jaar. Vergeleken met december 2015 (29.501) is er sprake van een daling van 42,7%.

Reageer op dit artikel