nieuws

Hypotheekclaim.nl laat oproep tot transparantie onbeantwoord

Financiële planning

Hypotheekclaim.nl laat oproep tot transparantie onbeantwoord

De Stichting Hypotheekclaim voldoet vooralsnog niet aan de oproep van financieel adviseur Nico van Koesveld om claims die bij de stichting zijn aangebracht te mogen beoordelen. Van Koesveld had hiertoe met een open mail opgeroepen omdat hij meent dat de claimstichting ongefundeerd zijn beroepsgroep onderuit haalt. De stichting beroept zich in een reactie richting de adviseur op de anonimiteit van claimanten.

Tienduizenden huizenbezitters met een hypotheek van voor 1 januari 2013 die zijn overgestapt naar een annuïteitenhypotheek zouden massaal foutief of onvolledig zijn geïnformeerd door hun hypotheekadviseur, zo meldde de stichting bij de lancering begin februari. Door slecht of onvolledig advies zouden huizenbezitters vaak tienduizenden euro aan hypotheekrente zijn misgelopen omdat ze overstapten van een aflossingsvrije naar een annuïtiare hypotheek. Hoewel brancheorganisaties als Adfiz maar ook Vereniging Eigen Huis direct hun vraagtekens zetten bij de zaak rept direct de stichting van een groot succes. Al op de eerste dag dat de website in de lucht is, komen er 100 aanmeldingen over “onjuist gesloten hypotheken” binnen.

Suggestief en dubieus
Voor de Barneveldse financieel adviseur Nico van Koesveld is de stormloop reden om ruim een week geleden contact te zoeken met de stichting. Hij vindt de bewering dat hypotheekadviseurs slecht werk hebben geleverd “suggestief en dubieus”. Hij verzoekt de stichting om voorbeeldcases van de claimanten op de site te zetten. Hypotheekclaim.nl stelt in een gesprek met Van Koesveld dat de klanten van de stichting dit niet zouden willen. De oproep om dan ieder geval met harde bewijzen te komen noemt de stichting in de lezing van Van Koesveld “Het overwegen waard.”

Onderbouwing
Het uitblijven van referentieclaims is voor de adviseur reden om de stichting via een open mail nogmaals te wijzen op de vraagtekens die leven rondom de claims. “Deze duidelijkheid wil ik als WFT adviseur graag creëren en de binnengekomen stukken beoordelen, dit omdat enige onderbouwing op uw site tot op heden ontbreekt. Ik ben als branchecriticus zeer betrokken bij mijn vak en daag u in deze dan ook gaarne uit.”

Antwoord heeft de adviseur vooralsnog niet gehad. Bij de stichting was eerder deze dag niemand voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel