nieuws

MoneyView: Premies ORV daalden afgelopen jaar opnieuw

Financiële planning

MoneyView: Premies ORV daalden afgelopen jaar opnieuw

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen blijven de laatste jaren dalen. Afgelopen jaar daalden de goedkoopste polissen bijna 11% in prijs, gemiddeld was de daling 3,5%, blijkt uit het Special Item van MoneyView over ORV’s.

Sinds 2002 is de gemiddelde premie met 55% afgenomen, maar het onderlinge verschil in premies is nog altijd hoog. MoneyView schrijft: “Goed vergelijken loont de moeite. De premies van de duurste verzekeringen zijn ruim drie keer hoger dan die van de goedkoopste verzekeringen.”

Zoals gebruikelijk deelt MoneyView ook weer vijf sterren uit voor de verschillende ORV’s. Dazure (GoedIdee Nabestaandenverzekering) en twee keer TAF (Personal ORV met afkoopwaarde (Quantum) en Special ORV met afkoopwaarde (Credit Life)) kregen vijf sterren voor de voorwaarden. Voor de prijs van gelijkblijvende ORV’s gingen de vijf sterren naar Aegon, Delta Lloyd en Generali. Voor annuïtair dalende ORV’s ging de waardering voor de prijs naar Generali en wederom twee keer TAF (Special ORV met afkoopwaarde (Credit Life) en Special ORV zonder afkoopwaarde (Credit Life)).

Reageer op dit artikel