nieuws

Hoffelijk komt met bovenwettige opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

Financiële planning

Hoffelijk komt met bovenwettige opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

Hoffelijk Financieel heeft een nieuwe bovenwettige opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen. De adviseur die deze opleiding volgt, wordt volgens Hoffelijk een betere gesprekspartner voor de zelfstandig ondernemer.

Ondernemers adviseren is specialistenwerk, stelt Hoffelijk, en dus biedt het de kans voor adviseurs om zich te onderscheiden van collega’s. “Wie in staat is om geldverstrekkers en verzekeraars een goede toelichting te geven op afwijkende zaken en overtuigend en met gedegen rapportages en analyses kan onderbouwen waarom een afwijking op een bepaalde manier moet worden beoordeeld, levert de toegevoegde waarde waarvoor een klant bereid is te betalen. Een aanvraag binnen een adviestraject heeft dan meer kans van slagen, duurt korter en is volledig in de grip van de adviseur, in plaats van de aanbieder”, schrijft de opleider.

Tijdens de opleiding, die bovenwettelijk is, leert de adviseur onder meer om cijfers van de onderneming te analyseren, jaarrekeningen te lezen en te beoordelen, financiële risico’s in kaart te brengen en bedrijfseconomische onderwerpen te begijpen en te beoordelen. De opleiding neemt ongeveer 20 uur plus twee klassikale trainingsdagen in beslag. Kosten voor de opleiding zijn € 795.

Edwin Deijs, manager Kwaliteit- en Relatiebeheer bij Hoffelijk, benadrukt dat de opleiding bedoeld is voor adviseurs die opleidingen willen volgen waar ze echt beter van worden: “Wij trekken veel adviseurs aan die écht het verschil willen maken. Bij de doelgroep ondernemers kan dat bij uitstek. Cruciaal is dan dat je een jaarrekening kunt lezen, maar vooral ook goed kunt interpreteren en verbanden kunt leggen. Na het volgen van deze opleiding heb je deze vaardigheid. Zo word je een betere gesprekspartner voor je ondernemende klant en raak je in staat geldverstrekkers van jouw mening te overtuigen. Wij hebben al veel positieve reacties over de opleiding gekregen. Veel adviseurs zijn klaar met PEplus- en Wft-examens en willen weer met opleidingen aan de slag waardoor zij echt beter worden.”

Reageer op dit artikel