nieuws

DSI en Federatie Vermogensplanners bundelen krachten

Financiële planning

DSI en Federatie Vermogensplanners bundelen krachten

DSI gaat op verzoek van de Federatie Vermogensplanners (FVP) onderzoeken of een nieuw, onafhankelijk DSI-register voor vermogensplanners kan worden gevormd. Hiertoe ondertekenden beide partijen een intentieverklaring.

FVP en DSI willen een brug slaan tussen beleggingsadvies en financial planning. “We willen ons certificeringsprogramma een breder en onafhankelijker norm geven en tegelijkertijd de integriteit zwaarder borgen”, aldus Dick Garritsen, voorzitter van de FVP, dat toeziet op de certificering van de leden. “Daarom benaderden wij DSI.”
DSI is blij met het onderzoeksverzoek. “De financiële sector is aan het veranderen. Er komen meer goed uitgeruste generalisten. Dit onderzoek en de mogelijke oprichting van het register Vermogensplanner passen in die ontwikkeling”, stelt DSI-directeur Jerry Brouwer. DSI bewaakt en bevordert de kwaliteit en de integriteit van personen die werkzaam zijn binnen de Nederlandse effectenbranche bevordert en bewaakt

Beide partijen zijn benieuwd in hoeverre er kruisbestuiving zal zijn tussen beleggingsspecialisten en vermogensplanners, in het bijzonder of er een gemeenschappelijke visie zal ontstaan wat betreft vermogensopbouw. Bij een positieve uitkomst zal DSI de accreditatie voor de toetsing overnemen van de FVP. Het bestuur van de stichting FVP vormt een functiecommissie die inhoudelijk invulling geeft aan de opleidingseisen.

De FVP verwacht dat het ledental in 2016 naar 60 zal groeien. DSI telt 6000 registraties verspreid over 13 verschillende registers in de financiële sector. Daarmee dekt DSI volgens de AFM tussen de 80 en 90 procent van de beleggingssector.

Reageer op dit artikel