nieuws

Consumentenbond dreigt met juridische actie om Waerdye-woekerpolis ASR

Financiële planning

Consumentenbond dreigt met juridische actie om Waerdye-woekerpolis ASR

De Consumentenbond heeft ASR gesommeerd om alle gedupeerden met een Waerdye-woekerpolis redelijk te compenseren. “En niet alleen de klanten met wie ASR een geheime schikking sloot”, zegt de bond. Als dat niet gebeurt, start de consumentenorganisatie een collectieve actie.

De Consumentenbond wil ook dat ASR openheid geeft over de schikkingen die het al heeft getroffen. De bond doet dat naar aanleiding van de Kamerbrief die minister Dijsselbloem in november stuurde, waarin hij zich uitsprak tegen geheime schikkingen, waarvan de inhoud niet bekend wordt gemaakt. De minister zei toen ook dat verzekeraars geen geheimhoudingsbepalingen meer zullen opnemen in schikkingen. Dijsselbloem zei toen dat hij verzekeraars opriep om transparant zijn over schikkingen. De Consumentenbond verwacht dat de minister ASR aan deze oproep zal houden.

“Het is zeer onrechtvaardig dat ASR een kleine groep polishouders op gepaste wijze tegemoet komt, maar een veel grotere groep gedupeerden in de kou laat staan”, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. “Gelijke gevallen dienen gelijk te worden behandeld.” Op het Meldpunt Woekerpolissen ASR van de Consumentenbond hebben zich inmiddels meer dan 1.100 consumenten met een Waerdye-polis gemeld.

Reactie ASR
Een woordvoerder van ASR laat aan am: weten dat de verzekeraar de brief van de Consumentenbond eerst moet bestuderen. De brief was door ASR ook pas woensdagmiddag ontvangen. In het algemeen kon de woordvoerder nog wel zeggen dat ASR altijd naar eer en geweten gecompenseerd heeft in de woekerpolisaffaire.

Reageer op dit artikel