nieuws

Verzilvermijvast betaalt 90% van vrije verkoopwaarde huis ineens

Financiële planning

Verzilvermijvast betaalt 90% van vrije verkoopwaarde huis ineens

Verzilvermijvast betaalt consumenten die hun huis verkopen en weer terughuren in één keer 90% van de vrije verkoopwaarde van hun huis. In de daaropvolgende vijf jaar bouwt men de resterende 10% op.

“Hiermee snoeren wij onze critici de mond”, zegt initiatiefnemer Sander Franken. “Bij de start van Verzilvermijvast betaalden wij in twee tranches van 50%. Het intermediair dat met ons samenwerkt, gaf aan dat dit toch wel moeilijk lag. Dat hebben wij ons ter harte genomen en nu betalen wij meteen 90% van de vrije verkoopwaarde”, aldus Franken.

Kritiek
De ouderenorganisatie ANBO en de Vereniging Eigen Huis hadden onder meer als kritiek dat Verzilvermijvast minder dan de marktwaarde van de woning betaalde. “Wij betalen 100% van de vrije verkoopwaarde, getaxeerd door een onafhankelijk makelaar en NWWI gevalideerd. Per 1 december betalen wij 90% van de vrije verkoopwaarde ineens. Ook de kritiek dat de huur te hoog zou zijn, klopt niet. Die is gewoon marktconform en in veel gevallen zelfs lager. Klanten worden voorgelicht door onafhankelijk adviseurs van onder meer de Hypotheekshop. Dus kritiek dat ze niet goed worden voorgelicht, lijkt mij ook onjuist”, weerlegt Franken de kritiek.

 

Reageer op dit artikel