nieuws

‘Rabobank maakt geen hypotheken meer zelf’

Financiële planning

‘Rabobank maakt geen hypotheken meer zelf’

“We blijven wel hypotheken aanbieden, maar zullen die niet zelf meer produceren vanwege de eisen van regelgevers.” Dat zegt Rabo-topman Wiebe Draijer in een interview met het FD.

Draijer zegt dat de markt een substantiële verschuiving gaat meemaken. Volgens hem zullen banken geen producten voor de lange termijn meer gaan maken. “Andere, ongereguleerde partijen onderscheiden zich momenteel met goedkopere, langlopende hypotheken. Als we zelf een product niet meer maken, zullen we wel klanten en aanbieders bij elkaar brengen”, aldus Draijer. Dat betekent volgens de topman wel dat er  een partij bij komt in de keten die ook een marge moet maken. “Er is geen speld tussen te krijgen: financiële producten zullen duurder worden.” Het niet meer zelf produceren van producten geldt ook voor verzekeringen en levenslooppolissen. “Die kun je ook elders halen.”

Producten
De bank zal de komende tijd pop-up stores gaan openen en het aantal tijdelijke contactpunten radicaal uitbreiden. Ook gaat de bank producten als zzp-hypotheken of hypotheken met een verlofjaar ingebouwd aanbieden.

Reageer op dit artikel