nieuws

Prijzenstijging koopwoningen het hoogst in 7,5 jaar

Financiële planning

Prijzenstijging koopwoningen het hoogst in 7,5 jaar

Koopwoningen waren in november 3,8% duurder dan diezelfde maand in 2014. Die stijging is de grootste die in de laatste 7,5 jaar is vastgelegd, blijkt uit cijfers die het CBS en het Kadaster hebben gepubliceerd.

Het aantal verkochte woningen zat afgelopen maand ook flink in de lift. In november werden er 14.545 verkochte woningen geregistreerd, ruim 24% meer dan een jaar eerder. In totaal zijn er in de eerste elf maanden van dit jaar 156.727 woningen verkocht, ruim 22% meer dan een jaar eerder. Sinds medio 2013 zit de huizenmarkt weer in de lift, de gemiddelde huizenprijs ligt inmiddels 6,8% hoger dan in die periode. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 ligt het prijsniveau wel nog altijd 16,1 % lager.

Reageer op dit artikel