nieuws

‘Jongeren moeten sparen voor pensioen en zorg’

Financiële planning

‘Jongeren moeten sparen voor pensioen en zorg’

Senioren adviseren jongeren te sparen voor zowel de zorg als hun pensioen. Dat blijkt uit de kerstpeiling van ouderenorganisatie ANBO. Ruim 70% van de 1200 ondervraagden vindt dat jongeren moeten sparen voor zorg.

Ook zegt ruim 40% dat jongeren zelf pensioen moeten opbouwen en niet via de werkgever of het pensioenfonds. “De ondervraagden zijn zich bewust van het feit dat ze meer en meer zelf moeten regelen. Ze lijken hiermee jongeren te willen adviseren: ‘neem het heft in eigen hand’. Maar dat neemt niet weg dat solidariteit extreem belangrijk is, zeker in het zorg- en pensioenstelsel”, zegt Liane de Haan, directeur-bestuurder van ANBO.

Stellingen
De ouderenorganisatie heeft het panel telkens twee stellingen voorgelegd en gevraagd wat zij jongeren adviseren. Senioren vinden zekerheden belangrijk: 84% raadt de jeugd aan een huis te kopen en beleggen is niet populair in vergelijking met sparen bij de bank. Slechts 21% vindt beleggen beter dan sparen bij een bank.

Reageer op dit artikel