nieuws

FTM: ‘AFM-toezichthouder Annemarie van Gaal kluste betaald bij voor ING’

Financiële planning

FTM: ‘AFM-toezichthouder Annemarie van Gaal kluste betaald bij voor ING’

Annemarie van Gaal bleef betaalde klussen uitvoeren voor ING na haar benoeming tot de Raad van Toezicht van AFM. Dit schrijft Follow The Money (FTM) op zijn website. FTM maakt melding van een ING Roadshow waar Van Gaal op 21 september nog optrad.

Op 8 juli trad de FD-columnist toe tot de Raad van Toezicht van de AFM. Ze werd benoemd door minister Jeroen Dijsselbloem die een jaar eerder hard ingreep en vrijwel de complete Raad va Toezicht verving. Dijsselbloem beloofde streng toe te zien op nevenfuncties van de Raad van Toezicht.

Opspraak
“De reden voor dat harde optreden was de grote mate van verwevenheid van het merendeel van de leden van de raad met de financiële sector die daardoor in opspraak kwamen. Dijsselbloem liet het bedrijf ABD TOPConsult in 2014 een onderzoek doen naar het functioneren van het toezichtsorgaan. De bevindingen zijn niet mals. De onderzoekers hebben met name kritiek op de wijze waarop de leden van raad omsprongen met nevenfuncties. Er is onvoldoende afstand gehouden van de instellingen die onder toezicht staan, en ook eventuele adviesfuncties zouden daar niet moeten worden vervuld”, zo schrijft FTM op de website.

Toestemming
Van Gaal zou volgens eigen zeggen haar activiteiten voor ING hebben genoemd en toestemming van de AFM hebben gekregen om de ING Roadshow af te maken. Zij meldt dat ze er nu mee gestopt is en vindt dat zij er zeer zorgvuldig mee is omgegaan.

Reageer op dit artikel