nieuws

ASR neemt 286.000 uitvaartpolissen over van NIVO

Financiële planning

NIVO Uitvaartverzekeringen, dochteronderneming van Uitvaartcentrum Zuid in Amsterdam, draagt haar verzekeringsportefeuille over aan ASR. De portefeuille wordt onderdeel van Ardanta. 

Uitvaartcentrum Zuid is de grootste particuliere uitvaartverzorger in Nederland. De verzekeringsportefeuille van NIVO Uitvaartverzekeringen bestaat uit 286.000 polissen, zowel kapitaal- als naturaverzekeringen. De premie-omzet bedroeg in 2014 € 24,4 miljoen. Er werken twintig mensen bij de uitvaartverzekeraar, de bedoeling is dat zij meegaan naar ASR.

Kwaliteit geborgd
Bert van Eenennaam, directeur NIVO Uitvaartverzekeringen: “Wij zijn blij in ASR een solide partij te hebben gevonden om onze verzekeringsportefeuille aan over te dragen. Net als NIVO heeft Ardanta dienstverlening centraal staan in haar bedrijfsvoering. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten geborgd is.”

Karin Bergstein, lid Raad van Bestuur ASR: “Om onze ambities op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen te kunnen realiseren, kijken wij voortdurend naar mogelijkheden die zich in de markt voordoen om onze positie verder te verstevigen. De overdracht van deze verzekeringsportefeuille past uitstekend bij onze strategie.”

De toezichthouder moet de transactie nog goedkeuren. ASR nam dit jaar ook al uitvaartverzekeraar Axent over, en pensioenverzekeraar de Eendragt.

Reageer op dit artikel