nieuws

AFM waarschuwt voor vermogensbeheerder Gino de Haan

Financiële planning

AFM waarschuwt voor vermogensbeheerder Gino de Haan

Toezichthouder AFM waarschuw consumenten voor vermogensbeheerder Gino de Haan. Hij benadert consumenten met het aanbod hun vermogen te beheren zonder over een AFM-vergunning te beschikken.

De Haan, waarschijnlijk woonachtig in de omgeving van Zaandam en landelijk actief, biedt consumenten aan hun vermogen via hem te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, opties of valuta. Voor onder meer het beheren van vermogen en het geven van beleggingsadvies is een verplichte vergunning nodig van de AFM. Die ziet er op toe dat financiële dienstverleners zich aan de regels houden. Gino de Haan heeft geen vergunning van de AFM voor het beheren van individueel vermogen. De AFM vermoedt dat consumenten die in zee gaan met De Haan hun geld niet terugkrijgen.

 

Reageer op dit artikel